Menu Sluiten

Klimaat, gezondheid en Big Data

ACS is een snelgroeiend, dynamisch bedrijf uit de provincie Groningen. Wij zijn opgericht in 2011 en bestaan inmiddels uit om en nabij 25 medewerkers, waaronder altijd enkele stagiairs of afstudeerders.

Wij geloven dat het belangrijk is om goed te zorgen voor mens en milieu. We geloven ook dat de wereld op dit moment aan snelle technologische veranderingen onderhevig is. We zien om ons heen dat Big Data en Artificial Intelligence onze wereld verbeteren. We geloven dan ook dat dit de weg vooruit is om de planeet een stukje beter te maken.

Een wereld te winnen...

De gebouwde omgeving verbruikt wereldwijd op dit moment zo’n 40% van de totale energievraag. Er valt een wereld te winnen, als we dit kunnen terugdringen. En het kan, met onze systemen meten we vaak al besparingen van 30%, wanneer installaties goed geoptimaliseerd zijn. En het reduceren van energieverbruik is essentieel bij het tegengaan van klimaatverandering.

Steeds belangrijker wordt het thema gezondheid in en rondom gebouwen. We bevinden ons 90% van onze tijd binnen. Er moet meer aandacht besteed worden aan een gezond binnenklimaat. Zeker nu de luchtverontreiniging alleen maar toeneemt en er jaarlijks al meer mensen aan vervuilde lucht sterven dan aan roken!

Wij streven naar het realiseren van gezonde, comfortabele en energiezuinige gebouwen. Of mensen nou aan het werk zijn, een voorstelling bekijken, een zwembad bezoeken of om een andere reden in een gebouw aanwezig zijn, mensen moeten zich er goed voelen. Met slimme klimaatoplossingen voor gebouwen dragen we daaraan bij. Onze focus ligt daarbij op de punten comfort, gezondheid en energie.

ACS loopt op deze punten voorop door continu te innoveren op ons datagedreven gebouwplatform Climatics. We zetten AI in om energie te besparen, het binnenklimaat gezonder te maken en het comfort te verhogen.