Menu Sluiten

Healthy Buildings

Omdat we 90% van de dag spenderen in gebouwen

Van onze kantoren, scholen, zwembaden, theaters, musea en ander maatschappelijk vastgoed mag verwacht worden dat de binnencondities niet schadelijk zijn.

Toch weten we in veel gevallen niet welke concentraties fijnstof of CO2 we inademen, en weten we al helemaal niet of we nou juist meer of minder moeten ventileren op sommige tijdstippen.

Volop in ontwikkeling

Gezonde gebouwen zijn veelbesproken, maar zeker nog geen gemeengoed. Het veld is nog volop in ontwikkeling. ACS werkt samen met het KNMI en ESA om data te verzamelen en te structureren, met als uiteindelijke doel onze gebouwen gezonder te maken.

ACS maakt het mogelijk om met sensoren, binnen en buiten, de condities nauwkeurig te meten. Deze data verzamelen we in Climatics, gestructureerd en overzichtelijk.

Met Climatics is het mogelijk om de luchtkwaliteit in en om het gebouw dus goed te monitoren. Zo kunnen aanpassingen gedaan worden om de omstandigheden te verbeteren. Altijd één lokaal veel te benauwd? Dan daar maatregelen treffen.

In de nabije toekomst kan Climatics ook automatische sturingen maken voor de installaties met een voorspellende waarde. Komt er over een uur een piek in de fijnstofconcentratie buiten? Dan gaan we nú extra ventileren, zodat de kleppen straks even dicht kunnen.